De beste zonnepanelen

Optimale prijs/kwaliteit bepaalt beste zonnepaneel

Wat de beste zonnepaneel voor u is, hangt compleet af van uw situatie en uw wensen. Het is zonder meer waar dat er verschil is tussen de opbrengst van de ene zonnecel en de andere is.

Echter is dat wel vaak gekoppeld aan een hogere prijs. Uiteindelijk is de prijs/kwaliteit-combinatie toch bepalend. Het verschil in kwaliteit uit zich namelijk vooral in de opbrengst ofwel rendement van desbetreffende zonnecel. Dat vertaalt zich weer in een prijs per kwH en die bepaalt uiteindelijk of de zonnepanelen het beste zijn.

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Niet alleen zonnepanelen zijn van belang

Een PV-installatie is zo goed als het zwakste onderdeel. Ook al heeft u A-klasse zonnepanelen: op het moment dat uw omvormer of zonne-accu’s of meter of bedrading niet goed werkt of van goede kwaliteit is zult u geen goed rendement kunnen behalen.

Zeker een omvormer is een apparaat dat 24 uur per dag hard moet werken om stroomwisselngen op te vangen en door te voeren. Waar de levensduur van zonnepanelen minstens 25 jaar is, zo heeft een omvormer een gemiddelde levensduur van 12 à 13 jaar: de helft dus.

CE-normen

Zonnepanelen worden veel geproduceerd conform CE en IEC61215 geproduceerd.

ISO-normen

ISO 9001 en de milieucertificering ISO 14001 zijn de gewenste protocollen die gevolgd moeten worden tijdens de productie.

Is het ene zonnepaneel beter dan het andere?

Ja, er is wel degelijk verschil tussen de ene zonnepaneel en de andere. Niet alleen is er verschil tussen zonnepanelen, maar ook andere belangrijke items als omvormers, zonne-accu’s, bedrading, etc. die bepalen of een systeem goed functioneert of niet.

Monokristallijn

Monokristallijne zonnecellen zijn zuiverder van aard dan polykristallijne en hebben een hoger rendement. In die zin zijn ze ook beter.

Polykristallijn

In tegenstelling tot het egaal zwarte en geordende van de monokristallijne zonnecellen, kenmerken polykristallijne zonnecellen zich door hun chaotische schervenpatroon.

Amorf

Amorfe zonnecellen zijn de goedkoopste en zijn uit niet-kristallijn silicium vervaardigd en bieden daardoor minder rendement, dus maken deze zonnecellen gezamenlijk als zonnepaneel een minder hoogwaardig produkt.

Verschillende leveranciers & zonnepanelen

Zoals in elke branche is de ene leverancier de andere niet en zijn er grote kwalitatieve en financiële verschillen tussen de verschillende soorten zonnepanelen die aangeboden worden.

Juist daarom is het goed om middels offertes verschillende belangrijke factoren te vergelijken, zoals aanschafprijs, rendement van het systeem, levensduur en de inhoud en duur van de garantie.

Wees daarom verstandig en vraag voor dit soort belangrijke en kostbare beslissingen meerdere offertes aan bij verschillende regionele zonnepaneelleveranciers en -installateurs.

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?