Beter Energielabel

Wat is een Energielabel ?

Een Energielabel is een letter die aangeeft wat de energiezuinigheid van een bepaald produkt is.

Energielabels zijn bijvoorbeeld gemeengoed voor wasmachines, TV’s, auto’s, maar ook voor woningen en gebouwen.

Energielabel: A is zeer energiezuinig huis

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Energielabel vanaf 2014 verplicht

Hoewel bij verkoop van een woning het nu al verplicht is om deze te voorzien van een Energielabel zijn er nog geen sancties indien dat niet gebeurt.

Energielabel voor woningen en gebouwen

In geval van een Energielabel voor een woning of gebouw geeft het de energiezuinigheid aan, dat wil zeggen, hoe minder energie de woning jaarlijks verbruikt, des te lager zijn de jaarlijkse energiekosten en des te beter zal het Energielabel zijn. Het hoogst haalbare voor een woning is A++.

Wat is van invloed op de bepaling van het Energielabel van een woning ? Dat is bijvoorbeeld hoe goed de woning geïsoleerd is, maar ook zijn energiezuinige verwarmingsbronnen als HR+-ketels van invloed.

Energielabel bepalend voor verkoopwaarde

In de afgelopen 15 jaar (1997-2012) zijn de Energieprijzen met 120 % gestegen, terwijl reguliere producten en diensten met gemiddeld slechts 35 % stegen (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek).

Met die wetenschap is een energiezuinige woning veel goedkoper dan een niet-energiezuinige woning. Dat zal direct van invloed zijn op de verkoopwaarde van de woning.

Naast de besparing op energiekosten zorgt de PV-installatie ook voor een hogere verkoopwaarde waardoor u uw investering dubbel en dwars terugverdient !

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?