Verhoogt waarde woning

Duidelijke stijging van de waarde van uw woning

Uw investering in een zonne-energie systeem verhoogt direct de waarde van uw woning. Net als bij het plaatsen van bijvoorbeeld een serre of een badkamer voegt u waardevolle elementen toe aan uw woning, in dit geval een zonnenpanelen-installatie met een levensduur van minstens 25 jaar.

Zelfs zonder productie blijft een dergelijke installatie een waarde behouden: u kunt deze desgewenst weer laten de-installeren en tweedehands verkopen ! Daarnaast heeft de eenvoudige aanwezigheid van een dergelijk systeem al direct invloed op het Energielabel van uw huis: dat zal standaard een sprongetje vooruit gaan.

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering

En last but not least is natuurlijk het feit dat de woning zelf goedkope energie kan produceren aantrekkelijk voor de eventuele aspirant-koper van uw woning !

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Resumé waardeverhoging woning vanwege:

  • verbetering c.q. toevoeging aan uw woning (net als bijvoorbeeld een goede combiketel)
  • gunstiger energielabel i.v.m. energiezuinigere woning
  • extreem lage energiekosten c.q. opbrengsten voor potentieel nieuwe eigenaar van de woning

Energiezuinigheid woningen wordt belangrijker

De overheid is enkele jaren geleden begonnen met het stimuleren van het isoleren van woningen, alles in het kader van het besparen van energie en het verbeteren van het leefklimaat.

De verwachting is dat deze trend door zal zetten en ook op Europees en wereldwijd niveau sterk gestimuleerd zal worden, net als bijvoorbeeld het wereldwijde streven naar zuinigere auto’s. Wie had ooit gedacht dat grote auto’s voortgedreven zouden worden door motortjes met een inhoud van 1 liter en een verbruik van 1 op 25 ?

Niemand, maar hier hebben we wel met zijn allen van geleerd: de opmars van energiezuiniger woningen en de rendabele benutting van alternatieve energiebronnen.

Niet-energiezuinig woningen worden minder waard

Sterker nog: indien u uw woning te zijner tijd te koop aanbiedt en het zal blijken dat uw woning niet goed geïsoleerd is of veel energie verbruikt omdat de installaties sterk verouderd zijn, dan zal dat direct van invloed zijn op zowel de verkoopprijs van uw woning als op de snelheid van verkoop.

De signalen vanuit de overheid is ook dat men op een gegeven moment eist dat de woning eerst voldoet aan minimale isolatiewaarden voordat men de woning mag verkopen ! Ook daarom is de investering in bijvoorbeeld een netgekoppelde PV installatie een uitstekende beslissing.

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?