Subsidieregeling 2011 is bekend !

Betalingsregeling zonnepanelen

Betalingsregeling zonnepanelen

Op 1 juni jl. heeft het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bekendgemaakt dat de nieuwe subsidieronde voor zonne-energie apparaten ingaat per 1 juli 2011. Het gaat dan om de zogenaamde SDE regeling-regeleing. de regeling is geopend van 1 juli tot 30 december 2011 en heeft de volgende kenmerken:

Nr.

Omschrijving

1

Er is één integraal budgetplafond

2

De verschillende technologie n worden gefaseerd opengesteld

3

Er is een maximum basisbedrag (15ct/kWh voor hernieuwbare electriciteit en 104/ct/Nm3 voor hernieuwbaar gas)

4

Er wordt een vrije categorie ge ntroduceerd

Hoe krijg je subsidie(s) ?

Het beste is om de aanvraag en afhandeling van subsidie door een zonnepanelen-installateur te laten doen, gezien de complexiteit en de eisen die er door de overheid worden gesteld. Sowieso moet een installateur stukken overleggen, maar ook aan bepaalde eisen voldoen. Het gemakkelijkste is om dat direct in een offertefase aan te geven.

Meerdere soorten subsidies

Ter stimulering van de investering in zonnepaneelsystemen worden in Europa door overheden subsidies gegeven. Deze hebben meestal de vorm van een extra vergoeding per kwH aan electriciteit dat u teruglevert aan het openbare electriciteitsnetwerk. Andere soorten subsidies worden gegeven in de vorm van een lagere btw (bijvoorbeeld 6 % in plaats van 19 %) of stimuleringsregelingen op de verkoop van zonnecellen. Ook willen fabrikanten en energiebedrijven nogal eens 'stunten' met grote kortingen op zonnepanelen-installaties. Hieronder een overzicht:

Soorten subsidies

  • gemeentelijk subsidies

  • provinciale subsidies

  • landelijkse subsidies

  • Europese subsidies

  • Fabrikanten subsidies

  • Energiebedrijf subsidies

Gratis offertes zonnepanelensysteem aanvragen

Gratis Internet Offerte zonnepanelen aanvragen

Uit ervaring weten we dat prijzen voor levering en installatie van zonnepanelensystemen sterk kunnen variëren. Door het aanvragen van offertes kunt gemakkelijk prijzen en systemen vergelijken. Door ons offerte-aanvraag formulier volledig in te vullen vraagt u in 1 keer bij maximaal 6 regionale zonnepaneleninstallateurrs een indicatieve offerte aan.

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.