Wat kost het ?

Zonnepaneelsystemen zijn goedkoper geworden

Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het veel goedkoper geworden om seriematig grote aantallen zonnepanelen te produceren.

Dat in combinatie met een sterk verbeterde werking maakt dat zonnepanelen financieel heel interessant zijn geworden. Globaal bent u in 2016 circa zo’n € 5.800 kwijt (inclusief btw voor 100% energiedekking) voor een standaard PV-systeem inclusief montage voor een gemiddeld huishouden. Meer details over kosten van zonnepanelen installaties vindt u hier.

In 2017 en 2018 kunt u 100% van de btw terugvorderen via de Fiscus, wat de terugverdientijd beduidend verkort.. Voor bedrijven zijn er nog meer mogelijkheden, voornamelijk op fiscaal gebied zoals het willekeurig afschrijven op het systeem (VAMIL en MIA-regeling).

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Zonne-energie is letterlijk en figuurlijk ‘hot’

Zonne-energie is momenteel een serieus en rendabel alternatief ten opzichte van het gebruik van het openbare electriciteitsnetwerk.

Gezien de grote onzekerheid in de wereld (onrustig Midden-Oosten, financiële en economische crises e.d.) is het ook onzeker wat de energieprijzen in de komende 10 à 15 jaar zullen gaan doen. Zeker is echter dat in landen als Nederland en België de burger afhankelijk wordt van het buitenland aangezien eigen grondstoffen (op de gasbel in Slochteren na) er geen eigen energiebronnen zijn om electriciteit op te wekken.

Door de ramp in Japan zal ook de ontwikkeling en benutting van kernenergie sterke vertraging oplopen. Daardoor zal men afhankelijk blijven van olie en steenkool om electriciteitscentrales te voeden, dus… is zonne-energie een zeer interessant alternatief, voor nu én voor in de toekomst.

Zonnestroom: onuitputtelijk en onafhankelijk

Voordelen zonne-energie

  • onuitputtelijke voorraad
  • gratis te benutten
  • beter voor milieu
  • door continu technologische ontwikkeling is de investering veel lager geworden
  • de overheid stimuleert de benutting van zonne-energie middels subsidiëring
  • grote zekerheid over de kosten voor electriciteit
  • verbetert energielabel vanuw woning
  • verhoogt de waarde van uw woning

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?