Hoe werkt het ?

De energie behoefte zal in de komende 30 jaar verdubbelen. Prijzen voor energie zullen dan ook gaan stijgen en u zult dat ook gaan merken. Een uitstekende oplossing is het gebruiken van zonne-energie: het is gratis, er is voldoende van en het is schoon en milieuvriendelijk.

Zonne-energie is voor een ieder bereikbaar en rendabel. Daarover zullen we u verder gaan informeren met rekenvoorbeelden e.d., maar allereerst proberen we u op eenheldere manier uit te leggen hoe het gehele systeem in elkaar zit (werking zonnepanelen) waardoor u dankzij zonlicht in staat bent om uw electriciteitskosten naar nul terug te brengen. Hieronder kunt u een keuze maken uit de verschillende onderdelen:

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Electriciteit óf warmte opwekken

Grofweg zijn er twee methodes waarmee u zonnelicht kunt benutten: bij de ene wordt electriciteit opgewekt en bij de andere wordt warmte opgewekt (zonneboiler).

Het zijn beide verschillende methodes en niet bruikbaar voor elkaars toepassingen. De methode gebruikte meestal de warmte van de zon om een bepaalde vloeistof te verwarmen die door buizen lopen die aan het zonlicht blootgesteld worden. Deze methode wordt meestal gebruikt om water te verwarmen of als vloerverwarming.

De eerste methode maakt gebruik van Fotovoltaïsche techniek om electriciteit op te wekken. Deze methode wordt het meest toegelicht op deze website.

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?