Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Autonome PV Installatie

Een autonome fotovolta sche installatie ofwel een standalone zonnepanelen systeem komt minder vaak voor in Nederland, maar is wel heel bruikbaar in sommige gevallen. Met name wanneer het om een sitatie waarin bijvoorbeeld de aansluiting op een electriciteitsnetwerk niet mogelijk of rendabel is, komt een standalone systeem om de hoek kijken.

Standalone of autonome PV installatie

Standalone of autonome PV installatie

Onafhankelijk

Een standalone PV-installatie is volstrekt onafhankelijk van het bestaande electriciteitsnetwerk. De opgewekte zonnestroom die niet direct wordt verbruikt wordt opgeslagen in zogenaamde zonne-acuu's zodat deze later weer gebruikt kan worden. Het nadeel ten opzichte van een netgekoppeld systeem is dat er geen extra stroom kan worden afgenomen van het openbare netwerk in geval daar behoefte aan is.

Lees hier verder over de standalone pv installatie

Lees hier verder over de standalone pv installatie

Lees hier verder over de standalone pv installatie

Minder geschikt voor de winter

In geval van bijvoorbeeld de wintermaanden zal een autonoom systeem te weinig electriciteit genereren om aan de behoefte te voldoen. Deze systemen zijn in Nederland met wisselende seizoenen minder geschikt dan bijvoorbeeld een netgekoppeld zonne-energiesysteem. Voor de maanden waarin er onvoldoende gegenereerd wordt, zal een aanvullende hulpbron zoals een dieselgenerator voor het opwekken van electriciteit gebruikt moeten worden.

Geschikt voor

  • opwekking van energie in afgelegen gebieden

  • opwekking van energie voor bijvoorbeeld vakantiewoningen, stallen etc.

  • opwekking van energie voor industri le toepassingen op grote fabrieksterreinen

Monteren omvormer

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.