Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Zonne-energie 

De zon

De zon is een middelgrote ster en ongeveer 109 keer zo groot als de aarde. De massa is echter 334 duizend keer zo groot als die van de aarde. In het inwendige daarvan vinden continu kernfusies plaats, bij een temperatuur van 15 miljoen graden en een druk van 200 miljard bar.

Zonnestraling

De zon is van doorslaggevende betekenis geweest in de vorming van de aarde en de fossiele brandstoffen. Zonder de warmte en het licht van de zon kan niets overleven. De zon zend verschillende soorten straling uit, wat kortweg zonnestraling wordt genoemd. De straling bestaat uit gammastraling, röntgenstraling, infraroodstraat, radiogolven, ultraviolet licht en het zichtbare licht.

Van al deze soorten straling bereikt ultraviolette straling en zichtbaar licht het meest de aarde. De rest wordt in de atmosfeer (ca. 500km dik) weerkaatst, geabsorbeerd of verstrooid. (bron:de derde planeet).

Hieronder ziet u een tabel met het percentage aan zonnestraling dat ons uiteindelijk bereik. Het blijkt dat slechts 14,4 % van de zonnestraling de continenten bereikt. (bron: zonne-energie, zonnepanelen plannen en zelf installeren)

Instraling

Percentage

Reflectie door atmosfeer

31 %

Absorbtie door atmosfeer

17,4 %

Reflectie door aardoppervlak

4,2 %

instraling op continenten

14,4 %

instraling op zee-oppervlakken

33 %

Zonne energie werking : 2500 maal

De straling van de zon die op de aarde terecht komt levert jaarlijks een energie van 220.000 biljoen kilowattuur: dat is 2500 keer het totale energieverbruik van de wereldbevolking!

Nederland en België : ruim voldoende zonnestraling

Bewolking is geen belemmering voor zonnestralen

Bewolking is geen belemmering voor zonnestralen

De gemiddelde jaarlijkse instraling voor Nederland en Belgi ligt tussen de 900 en 1200 kWh per m2 (inclusief het effect van het gemiddelde weertype in de Benelux, zoals bewolking), wat ongeveer de helft is van de hoeveelheid zon die men in de zonnigste gebieden ter wereld ontvangt, zoals Saoedi-Arabi en de Sahara. Ruim voldoende voor het rendabel maken van een zonnepaneelsysteem. Het is zoals de gemiddelde zonne energie specialist zegt: Het is een fabel dat je helder intens zonlicht moet hebben, diffuus licht (tijdens een bewolkte dag) is voldoende.'


Meer informatie over de werking van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

  • Zonne-energie
  • Fotovoltaïsche techniek
  • De zonnecel
  • Hoe werkt een zonnepaneel?
  • Omvormer
  • Electriciteit terugleveren
  • Soorten installaties
  • De Zonneboiler

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.