Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Ontwerp autonome PV installatie

Een groot verschil tussen een standalone en een netgekoppelde fotofolta sche installatie is het feit dat de opgewekte electriciteit die niet gebruikt wordt bij een netgekoppeld systeem aan het openbare electriciteitsnetwerk wordt geleverd, terwijl het bij een standalone versie opgeslagen moet worden in zogenaamde zonne-accu's. De overdag gegenereerde electriciteit is bijvoorbeeld pas 's avonds nodig om voor verlichting te zorgen. Ook bij regenachtige dagen en winterweer zal er een beroep moeten worden gedaan op de opgeslagen zonnestroom.

Standalone of autonome PV installatie

Standalone of autonome PV installatie

Installatie zonnepanelen

Stap 1: Bepalen van de energiebehoefte

Een essentieel onderdeel van het ontwerpen van een PV-installatie is het bepalen van de energiebehoefte voor nu, maar ook voor in de toekomst (stel de komende 25 jaar). Belangrijk hierbij is ook te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om energie te besparen, zoals bijvoorbeeld het isoleren van een kruipruimte of het isoleren van spouwmuren. Hierdoor vermindert u de energiebehoefte en kunt u eventueel de capaciteit verkleinen of heeft u meer mogelijkheden tot uitbreiding in de toekomst.

Stap 2: Bepalen vermogen zonnestroomgenerator

Een zonnegenerator is in feite het apparaat dat het opgevangen c.q. gecollecteerde zonnelicht omzet naar zonnestroom. Het piekvermogen dat op een bepaald moment bereikt wordt (bijvoorbeeld in een situatie in de zomer waar het zonnelicht zijn grootste kracht bereikt en het langste op de zonnepanelen zal schijnen), bepaalt de capaciteit ofwel het vermogen dat een zonnegenerator maximaal moet kunnen verwerken. Een nog belangrijker ijkpunt is echter de inschatting van de dag dat de minste instraling wordt ontvangen: het vermogen van de zonnegenerator moet dusdanig zijn dat ook hier voldoende gewenste stroom kan worden opgewekt. Vanzelfsprekend is de bepaling van invloed op de gehele installatie.

Stap 3: Bepalen capaciteit zonne-accu

De accucapaciteit wordt in ampère-uur (Ah) opgegeven, het energieverbruik wordt echter in Wh opgegeven. Om de noodzakelijke accucapaciteit te bepalen delen we 1000 Wh door 24 Volt, waaruit de constante 41,66 Ah volgt.

Om een lange levensuur van de accu's mogelijk te maken, gaan we niet uit van 100 % benutting van de capaciteit, maar slechts van 30 tot 70 %.

Verlies op kabels en weerstanden

Het 'transport' van de zonnestroom tot en met de omvormer loopt via allerlei apparaten, kabels en weerstanden. Deze zorgen voor een zeker verlies qua vermogen. Dit moet meegenomen worden in de berekeningen en de bepalingen. Ook verbindingsdozen hebben een afzwakkend effect.

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Meer onderdelen van de autonome PV installatie

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.