Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Fotovoltaïsche techniek 

Wat is Fotovoltaïsche Techniek eigenlijk ?

Fotovoltaïsche techniek is de techiek de noodzakelijk is om zonlicht om te zetten in electrische energie. De benaming is samengesteld uit het Griekse woord Foton (=licht) en de Italiaanse natuurkundige Allessandro Volta, de bekende naamgever van Volt, de eenheid voor electrische spanning.

Einstein was er bij ...

In 1921 won Albert Einstein de nobelprijs voor zijn combinatie van de quantumtheorie met de golftheorie van het licht zodat licht ook als een stroom energierijke deeltjes (fotonen) omschreven kon worden :

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Wat is een zonnecel ?

Om het licht (dus niet de warmte) van de zon om te kunnen zetten in electrische energie is een zonnecel noodzakelijk. De zonnecel is een soort van mini-energiecentrale die zonnelicht om kan zetten in gelijkstroom. Een zonnecel is niets meer dan 2 draadjes (electrodes) die electrisch opgeladen worden door een 'bombardement' van zonne-energie.

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in feite een verzameling van zonnecellen die zorgen voor het omzetten van zonlicht in electrische energie.

Einstein was er bij ...

In 1921 won Albert Einstein de nobelprijs voor zijn combinatie van de quantumtheorie met de golftheorie van het licht zodat licht ook als een stroom energierijke deeltjes (fotonen) omschreven kon worden. Elk voorwerp dat in zonlicht wordt gehouden wordt getroffen door fotonen. Indien een foton voldoende energie heeft, kan het een elektron uit een atoom vrijmaken. Hierdoor wordt het materiaal van het voorwerp dat in het zonlicht gehouden wordt electrisch geladen.


Meer informatie over de werking van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Zonne-energie
 • Fotovoltaïsche techniek
 • De zonnecel
 • Hoe werkt een zonnepaneel?
 • Omvormer
 • Electriciteit terugleveren
 • Soorten installaties
 • De Zonneboiler

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.