Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Verhelpen storingen zonnepanelen

Controle op werking

Bij een goed aangelegd PV-systeem kunt u op verschillende manieren de goede werking controleren. Eén van de beste methodes om dat te doen is een controle via ampère- en voltagemeters die op de ingang van de omvormer aangesloten zijn en een wattmeter die op de uitgang van de omvormer aangelosten moeten zijn. Via deze instrumenten kunt u direct de prestaties van de installatie bekijken en worden fouten direct zichtbaar. Tegenwoordig worden deze controlemethodieken digitaal getoond op een zeer gebruiksvriendelijke wijze waardoor de leek ook in staat is om eenvoudig te zien wanneer iets niet helemaal goed loopt. Zelfs een melding via een app of internet is mogelijk.

Zonnepanelen raken zelden defect

Uit ervaring en onderzoek weten we dat het hoogst zelden voorkomt dat een zonnepaneel defect raakt. Als er al iets gebeurt met de zonnepanelen, dan zal een hele sectie of string uitvallen, niet zozeer vanwege defecten aan de panelen zelf, maar aan de zogenaamde klemverbindingen waarbij de uitval van 1 contactje kan zorgen dat de gehele sectie uitvalt.

Welke testen worden er voor oplevering uitgevoerd

 • aardingsweerstand

 • geleiding van de randaardeverbinding

 • potentiaalvereffeningsleiding

 • potentiaalsvereffeningsrail

 • isolatieweerstand zonnestroomgenerator

 • DC-hoofdleiding

 • vrijloopspanning generator en elke string

 • kortsluitstroom

 • spanningsval

 • meting spanningsval

 • test van de goede werking

Zelf verhelpen ?

Een maximale energie-opbrengst kan alleen bereikt worden bij een perfect funtionerend PV-systeem. Indien u zelf onvoldoende kennis hebt is het verstandig om de installatie 1 keer per jaar te laten controleren door een erkende installateur of eerder indien u zelf problemen opmerkt. Zonder regelmatige controles kunnen storingen gedurende lange tijd onopgemerkt blijven en lagere opbrengsten veroorzaken.

Een andere eenvoudige methode om te checken of de opbrengst minder is geworden, is het vergelijken van de maandelijkse afgenomen en teruggeleverde electriciteit aan het openbare electriciteitsnetwerk. Indien hier een grote afwijking in zit dan bestaat de kans dat de installatie niet goed functioneert.

Aansluiten op het openbare electriciteitsnetwerk

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Aandachtspunten bij aansluiting

 • PV-systemen worden ge nstalleerd in de open lucht waardoor weersbestendigheid van het electrische deel van belang is. Het systeem moet de juiste IP-beschermingsgraad hebben en de juiste UV- en weerbestendigheid hebben.

 • Zonnepaneelsystemen kunnen niet spanningsvrij worden gemaakt of uigestchakeld worden. Tijdens de montage staan ze onder spanning en wordt de volle bedfijfsspanning geleverd zodra het licht wordt. Al bij relatief geringe zonnestraling wordt er veel spanning geleverd

 • Veel electrospecialisten werken alleen met wisselstroominstallaties, terwijl het deel gelijkspanning bij zonnepanelen systeem groot is. Dit vereist extra aandacht en andere procedures.

 • De PV-generator levert een zuivere gelijkstroom die bij een isolatiefout een continue vlamboog kan veroorzaken (net als bij een lasapparaat).

Ons advies: kies voor de vakman

Gezien de hierboven beschreven risico's is het belangrijk dat werkzaamheden op electriciteitsgebied door een vakbekwaam persoon worden uitgevoerd conform de vigerende NEN, DIN en ISO-normen. Bent u zelf niet vakbekwaam ? Begin er dan niet aan, maar kies voor de vakman of vakvrouw, zowel voor uw eigen veiligheid als voor een optimale werking van uw systeem te garanderen.

Meer informatie over montage PV systeem

Meer informatie over montage PV systeem

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.