Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Netgestuurde omvormers zonnepanelen

Een aan het openbare netwerk gekoppelde omvormer heeft de complexe taak om enerzijds de door de zonnegenerator aangeleverde gelijkstroom om te zetten in wisselstroom van 220/230 Volt, maar moet ook de omgevormde wisselstroom dusdanig reguleren dat het aan de eisen van de electriciteitsmaatschappijen voldoet.

De binnenkant van een standaard omvormer

Taken netgestuurde omvormer:

  • omzetting van gelijkstroom in een 50-Hz-wisselstroom (een- of driefasen);

  • optimalisatie van het werkpunt van omvormer/zonnegenerator (MPP-regeling);

  • verzamelen van bedrijfsgegevens en het signaleren en visualiseren daarvan;

  • DC- en AC-beveiliging (net- en isolatiebewaking).

  • (bron:Zonne-energie, zonnepanelen plannen en zelf installeren, H.J. Geist)

Taak 1: omzetting van gelijkstroom in wisselstroom

Een hele belangrijke taak van de omvormer is om ervoor te zorgen dat de zonnestroom die gegenereerd wordt en afgegeven wordt via de zogenaamde PV-generator omgezet gaat worden in bruikbare energie. In Nederland en Belgi is dat 230 Volt 50-HZ wisselstroom. Deze is zowel bruikbaar voor standaardapparatuur als wasmachines en TV's, maar ook geschikt voor levering aan het netwerk, waarvoor u een opbrengst ontvangt.

Taak 2: optimalisatie van omvormer en generator

Om verliezen aan DC-zijde te voorkomen moet de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnegenerator worden gemonteerd. De zonnegenerato is in feite een complete sectie van zonnepanelen.

Taak 4: DC & AC-beveiliging

Het energiebedijf waarop u aangelosten wil worden zal een beveiligingsinrichting eisen tussen uw PV installatie en het openbare electriciteitsnetwerk om de veiligheid aan de 230V- kant te garanderen. Wanneer de netbeheerder bijvoorbeeld voor werkzaamheden het openbare netwerk deels uit te schakelen , dan mag uw PV installatie automatisch geen spanning meer leveren, omdat anders het netwerk toch weer onder spanning zou komen te staan, met alle gevaren van dien.

Bij spanningsonderbreking, spanningsafwijkingen, foutstromen of frequentieveranderingen ontkoppelt de automatische schakelaar de PV-installatie meteen van het electriciteitsnetwerk (bron: Zonne-energie, zonnepanelen plannen en zelf installeren).

Omvormers met verschillende capaciteiten

Omvormers met verschillende capaciteiten

3 soorten omvormers

Centrale Omvormers

Situatie indien er 1 omvormer is. Vaak gering kosten per kw, echter betrouwbaarheid beperkt en overschaduwing is een probleem.

String omvormers

De gehele installatie wordt opgesplitst in secties met elk een zonnegenerator die elk weer een eigen omvormer hebben. Voordelen: eenvoudigere bekabeling, minder afhankelijkheid bij uitval van 1 vd omvormers en minder gevoelig voor overschaduwing

Multi-string omvormers

Koppeling van alle string-omvormers zodat er een optimale balans ontstaat om op elk moment van de dag de maximale opbrengst te verkrijgen.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.