Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

 • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

 • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

 • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

 • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Wat kost het? 

Zonnepaneelsystemen zijn goedkoper geworden

Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het veel goedkoper geworden om seriematig grote aantallen zonnepanelen te produceren. Dat in combinatie met een sterk verbeterde werking maakt dat zonnepanelen financieel heel interessant zijn geworden. Globaal bent u in 2016 circa zo'n € 5.800 kwijt (inclusief btw voor 100% energiedekking) voor een standaard PV-systeem inclusief montage voor een gemiddeld huishouden. Meer details over kosten van zonnepanelen installaties vindt u hier.

In 2017 en 2018 kunt u 100% van de btw terugvorderen via de Fiscus, wat de terugverdientijd beduidend verkort.. Voor bedrijven zijn er nog meer mogelijkheden, voornamelijk op fiscaal gebied zoals het willekeurig afschrijven op het systeem (VAMIL en MIA-regeling).

Wat kosten zonnepanelen ?

De kosten voor zonnepanelen lopen uiteen van heel goedkoop tot duur. De prijsverschillen hebben te maken met het soort zonnepanelen (bijvoorbeeld monokristallijn of polykristallijn), het gewenste rendement en de merken. En zeker is goedkoop niet altijd het beste. Daarnaast speelt vanzelfsprekend een aantal andere items mee, zoals waar u woont ( in verband met transportkosten), waar de zonnepanelen ge nstalleerd moeten worden (op een plat dak op de eerste verdieping of een schuin dak op de vierde verdieping). Maar ook de aanvullende wensen c.q. opties spelen mee. Lees hier meer over kosten zonnepanelen m2.


Meer informatie over de kosten van zonnepanelen (klik op de afbeelding voor meer informatie)

 • Kosten zonnepanelen
 • Opbrengsten zonnepanelen
 • Terugverdientijd & rendement zonnepanelen
 • Volledige BTW teruggave: hoe werkt het?
 • Financiering door Stimuleringsfonds
 • Energiebespaarlening
 • HOE NU VERDER?
 • OFFERTES

Zonne-energie is letterlijk en figuurlijk 'hot'

Zonne-energie is momenteel een serieus en rendabel alternatief ten opzichte van het gebruik van het openbare electriciteitsnetwerk. Gezien de grote onzekerheid in de wereld (onrustig Midden-Oosten, financiële en economische crises e.d.) is het ook onzeker wat de energieprijzen in de komende 10 à 15 jaar zullen gaan doen. Zeker is echter dat in landen als Nederland en België de burger afhankelijk wordt van het buitenland aangezien eigen grondstoffen (op de gasbel in Slochteren na) er geen eigen energiebronnen zijn om electriciteit op te wekken. Door de ramp in Japan zal ook de ontwikkeling en benutting van kernenergie sterke vertraging oplopen. Daardoor zal men afhankelijk blijven van olie en steenkool om electriciteitscentrales te voeden, dus... is zonne-energie een zeer interessant alternatief, voor nu én voor in de toekomst.

Zonnestroom: onuitputtelijk en onafhankelijk

Voordelen zonne-energie

 • onuitputtelijke voorraad

 • gratis te benutten

 • beter voor milieu

 • door continu technologische ontwikkeling is de investering veel lager geworden

 • de overheid stimuleert de benutting van zonne-energie middels subsidiëring

 • grote zekerheid over de kosten voor electriciteit

 • verbetert energielabel vanuw woning

 • verhoogt de waarde van uw woning

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.