Gratis offerte

Snel en eenvoudig zonnepaneel offertes aanvragen?

Offertes aanvragen: hoe werkt dat?

  • STAP 1 U vult het online formulier in en klikt op verzenden (circa 1 minuut werk)

  • STAP 2 Uw online aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

  • STAP 3 U ontvangt 3 tot 4 offertes via de e-mail welke u kunt vergelijken

  • Deze service is gratis en volledig vrijblijvend

Veel voordelen

De investering in een zonnepanelen systeem brengt vele voordelen met zich mee, vooral op financieel gebied. Uw energiekosten worden minder, de waarde van uw woning wordt hoger, uw Energielabel wordt beter wat goed is bij verkoop. Een investering in zonnepanelen levert veel meer op dan geld op de bank. Daarnaast is het prettig om te weten dat u onafhankelijk kunt worden van Energiemaatschappijen en olie producerende landen die uiteindelijk de prijsstelling van elektriciteit bepalen.

Op de onderliggende pagina's wordt ingegaan op de belangrijkste voordelen van een zonnepanelensysteem.

Maar bovenal is het heel erg leuk om zelf uw eigen energie op te wekken !

Financieel voordeel en beter voor milieu

Energielabel: A is zeer energiezuinig huis

Energielabel: A is zeer energiezuinig huis

Het benutten van zonnepanelen om uw huis van electriciteit te voorzien is kostenbesparend, goed voor het milieu én uw woning zal er meer waard door worden. Tenslotte koopt een toekomstige koper niet alleen een woning die zelfvoorzienend is qua electriciteit, maar ook één die een gunstig Energielabel heeft.

Europees belang

Uit onderzoek van de European Photovoltaic Industry Association (EPIA) blijkt dat Europa wereldwijd een voortrekkersrol vervult op het gebied van ontwikkelling en installatie van fotovolta sche installaties. Met name Duitsland, Spanje en Itali timmeren goed aan de weg, daarachter volgen landen als Belgi en Frankrijk. Nederland blijft nog wat achter maar de verwachting is dat er een inhaalslag gaat komen.

Waarom zijn pv-installaties populair in Europa ? Omdat men niet veel eigen grondstoffen heeft om electriciteit te kweken, omdat men onafhankelijker van olieproducerende landen wil worden én omdat het benutten van zonne-energie vele malen beter is voor het milieu.

Europa zal zich daarom blijven inzetten middels technologische ontwikkeling en subsidi ring om het aandeel van zonne-energie in de gehele energie-behoefte te vergroten.

Japan en Amerika : voordelen zonnepanelen

Japan en Amerika zijn buiten Europe de grootste zonne-energie benutters (cijfers 2009), met name door politieke ontwikkelingen waardoor milieubewustzijn worden vergroot is de toename in deze gebieden ook sterk te noemen. Ook landen als China en India zullen in verband met het aantrekkelijke kostenplaatje alsmede de huidige beperkte infrastructuur meer en meer gaan overstappen op zonne-energie. Vooral voor standalone situaties worden in die gebieden een zeer sterke groei verwacht: deze optie is vele malen goedkoper dan het aanleggen van electriciteitsmasten naar gebieden waar nog onvoldoende electra-infrastructuur aanwezig is.

Dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen ?

Welkom!

Al ruim 14 jaar kunt u op Dezonnepaneelexpert.nl handige informatie en feiten vinden over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers. Ideaal indien u zich aan het oriënteren bent. Naast deze informatie kunt u via deze website ook in 1 handeling tot wel 4 offertes op maat aanvragen bij zonnepaneleninstallatieurs in en buiten uw eigen regio. Alles kostenloos en volledig vrijblijvend.

Gunstig 21% btw terugvorderen

Door het Fuchs arrest heeft de partikuliere consument het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen van de zonnepanelen die hij of zij heeft aangeschaft. Lees hier verder.

Energieprijzen 120%(!) gestegen in 15 jaar tijd en zullen blijven stijgen

Tussen 1997 en 2012 zijn de energieprijzen met 120% gestegen, een veelvoud van de inflatie in die periode. De verwachting is dat de komende jaren de energieprijzen wederom fors zullen gaan stijgen. Dat maakt het zelf opwekken van energie nog aantrekkelijker.

Huis met zonnepanelen is meer waard

Juli 2013: uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 waardevoller wordt gevonden dan een woning zonder zonnepanelensysteem.Lees hier verder over het onderzoek.

BTW ondernemer of niet?

Recent is er door een uitspraak van het Hof van Luxemburg een extra mogelijkheid ontstaan waarbij een particuliere eigenaar eventueel de btw van de aanschaf en installatie van een PV-systeem mag terugvorderen. Deze gunstige ontwikkeling betekent dat een particulier maar liefst 21% minder geld kwijt is aan een zonnepanelensysteem. Overigens is het optioneel om hiervoor te kiezen, hoewel 95% van deze mogelijkheid gebruik maakt. Lees hier verder.