Wat zijn de voordelen van zonnepanelen ?

Veel voordelen

De investering in een zonnepanelen systeem brengt vele voordelen met zich mee, vooral op financieel gebied.

Uw energiekosten worden minder, de waarde van uw woning wordt hoger, uw Energielabel wordt beter wat goed is bij verkoop. Een investering in zonnepanelen levert veel meer op dan geld op de bank. Daarnaast is het prettig om te weten dat u onafhankelijk kunt worden van Energiemaatschappijen en olie producerende landen die uiteindelijk de prijsstelling van elektriciteit bepalen.

Op de onderliggende pagina’s wordt ingegaan op de belangrijkste voordelen van een zonnepanelensysteem. Maar bovenal is het heel erg leuk om zelf uw eigen energie op te wekken !

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?

Financieel voordeel en beter voor milieu

Het benutten van zonnepanelen om uw huis van electriciteit te voorzien is kostenbesparend, goed voor het milieu én uw woning zal er meer waard door worden. Tenslotte koopt een toekomstige koper niet alleen een woning die zelfvoorzienend is qua electriciteit, maar ook één die een gunstig Energielabel heeft.

Europees belang

Uit onderzoek van de European Photovoltaic Industry Association (EPIA) blijkt dat Europa wereldwijd een voortrekkersrol vervult op het gebied van ontwikkelling en installatie van fotovoltaïsche installaties.

Met name Duitsland, Spanje en Italië timmeren goed aan de weg, daarachter volgen landen als België en Frankrijk. Nederland blijft nog wat achter maar de verwachting is dat er een inhaalslag gaat komen.

Waarom zijn pv-installaties populair in Europa ? Omdat men niet veel eigen grondstoffen heeft om electriciteit te kweken, omdat men onafhankelijker van olieproducerende landen wil worden én omdat het benutten van zonne-energie vele malen beter is voor het milieu.

Europa zal zich daarom blijven inzetten middels technologische ontwikkeling en subsidiëring om het aandeel van zonne-energie in de gehele energie-behoefte te vergroten.

Japan en Amerika : voordelen zonnepanelen

Japan en Amerika zijn buiten Europe de grootste zonne-energie benutters (cijfers 2009), met name door politieke ontwikkelingen waardoor milieubewustzijn worden vergroot is de toename in deze gebieden ook sterk te noemen.

Ook landen als China en India zullen in verband met het aantrekkelijke kostenplaatje alsmede de huidige beperkte infrastructuur meer en meer gaan overstappen op zonne-energie. Vooral voor standalone situaties worden in die gebieden een zeer sterke groei verwacht: deze optie is vele malen goedkoper dan het aanleggen van electriciteitsmasten naar gebieden waar nog onvoldoende electra-infrastructuur aanwezig is.

dezonnepaneelexpert.nl

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u gratis en vrijblijvend prijzen en documentatie ontvangen?